google chat

Gepubliceerd op: 15.II.2006 05:59 CET
Categorieën: lariekoek

Vanmorgen werd ik opgeschikt door een chat sessie toen ik rustig mijn gmail zat te lezen. Ik had al gezien dat boven “labels” een nieuw blokje was verschenen maar dat had ik afgedaan als larikoek. Er blijkt echter een volledige IM client onder te hangen. Werkt overigens, net als gmail, naar behoren. Google krijgt het weer voorelkaar om te laten zien wat moderne web technologie kan bieden.

Het is ook een beetje eng. We kunnen ons allemaal de big brother verdenkingen herinneren die google met gmail en gtalk over zich heen riep, terecht overigens. Hier is weer een goed kans voor alle privacy advocats om mensen te waarschuwen tegen de data dominantie van google. Alles wordt gelogt en is het niet voor je eigen gemak dan is het wel voor googles analyses. Het probleem is dat ze het allemaal te gemakkelijk maken, hoe kan ik zo iets moois weerstaan?!

Overigens is chat niet terug te vinden in het nederlandstalige interface (wel in het engelse) en is niet beschikbaar onder safari (wel onder firefox en IE6).