Wee! Ik heb m'n EEE!

Gepubliceerd op: 2.V.2008 12:06 CEST
Categorieën: cool, debian, eeepc, hardware

Sinds dinsdag ben ik, na weken wachten, de trotse eigenaar van een licht blauwe ASUS EEE PC! Ik heb Xandros er meteen eraf gegooid en heb nu een strakke magere debian installatie pruttelen; dwm, iceweasel, vim en wat interpreters en compilers..

Hulde aan de gemeenschap achter het custom debian EEE PC project. En natuurlijk applaus voor de mensen bij ASUSTeK!

p3t0r @ 1 dag

Potver wat mooi! Daar had ik in het vliegtuig vandaag vast langer plezier van gehad dan mijn MBP die na 73 minuten klaar was.

Roy van der Meij @ 4 dagen

Dat ziet er best geinig uit… Vooral debian er direct op.
Maareh, je hebt al een lieve kleine macbook.
Heb je de EEE gekocht puur voor de gadget gehalte of heb je er grootse plannen voor?

Remco @ 5 dagen

Er is echt niets klein aan een MacBook vooral nu ik met een Pro opgescheept zit.. Dat enorme glimmende ding weeg bijna 2,5 kilo! Dan liever m’n EEE van minder dan een kilo. Goed genoeg om lekker te hacken in trein.

Marco @ ongeveer 1 maand

Werkt die EEE echt lekker als werkstation? Denk erover om ook 1 aan te schaffen maar vraag me inderdaad af of het voor het gadget gehalte is of dat er lekker mee gewerkt kan worden.

Remco @ ongeveer 1 maand

Tja, het is natuurlijk geen “werkstation”. Ik wil er ook niet de hele dag op werken. Maar als je de hele dag onderweg bent en af en toe wat wil fröbelen is het een schatje. Verder heb ik hem altijd binnen handbereik voor internet vluggertjes.

Of ik net zo gelukkig zou zijn met dit apparaatje als ik nog steeds de standaard Xandros installatie zou draaien, betwijvel ik. De meerwaarde zit hem voor mij ook in de lean and mean Debian install welke ik helemaal naar m’n hand heb gezet.

toys @ ongeveer 1 maand

Heb jij de 8 gb of de 20 met het grote scherm? En is die debian install ook iets voor mij ? Of is alles commandline?

Remco @ ongeveer 1 maand

Ik heb de 4Gb versie met een klein 7 inch schermpje. Om een beetje ruimte te houden binnen die specs heb ik een hele kale installatie met borderloze windows welke, inderdaad vooral, xterms zijn. De standaard Xandros setup is overigens erg goed bruikbaar! Maar of het wat voor jouw is, toys, dat weet ik niet..

toys @ 3 maanden

Nou, ik heb hem(900) nu een paar weken en het bevalt best. Vooral dat snel opstarten is erg lekker want dat maakt dat je hem toch veel gebruikt. Heb nu zelfs de advanced mode van Xandros aan de slag wat nog wel een onbegrijpelijk hoop gedoe was. http://wiki.eeeuser.com/howto:getkde